Hevosen kanssa matkustaminen ulkomailla – terveiset Mealta!

 

Viljar Shopin sponsoriratsastaja Mea Packalenin näppikseltä:

meamatkalla_mod

 

 

Terveisiä Tanskasta!

Lähdin treenaamaan Tanskaan Mikaela “Fia” Lindhin luo molempien heppojen kanssa ja päästiin perille noin viikko sitten. Matka meni hyvin, vaikka molemmat hepat on vielä suhteellisen kokemattomia matkustajia kilpahevosiksi. Itselleni on kuitenkin jo ponien kanssa pitkiä matkoja reissatessa muodostunut omia hyviksi todettuja tapoja ja toimintamalleja.

  1. Yksi tärkeimmistä asioista on tietenkin huolehtia hevosten riittävästä nesteytyksestä. Varsinkin kuumalla ilmalla pitkillä matkoilla hevonen voi kuivua todella helposti, jos se ei juo riittävästi. Tämän vuoksi itse usein kokeilen jo kotona, että minkä makuisesta vedestä matkalle lähdössä oleva hevonen tykkää. Olen itse käyttänyt esimerkiksi omenamehua, melassia ja mashia veden maustamiseen, jos hevoset eivät meinaa muuten juoda.
  2. Omat hevoseni eivät saa kuljetuksen aikana väkirehuja, mutta heinää niillä on melkein jatkuvasti saatavilla. Varsinkin kuivaheinä kannattaa kastella ennen kuljetusta, jotta se ei pölise. Elektrolyytit, kivennäiset, ynnä muut matkan aikana tarpeelliset aineet sekoitan usein hevosten “mössöihin”.
  3. Kolmas tärkeä asia on riittävä ilmanvaihto. Kuljetustilassa ei saa olla liian kosteaa, kuumaa, kylmää, vetoista tai pölyistä. Varsinkin laivassa kesällä hevosten kuljetustilan luukkuja pitää usein avata mahdollisimman paljon, jotta hevoset saavat tarpeeksi raitista ilmaa, koska kun auto on paikallaan, ilma vaihtuu paljon hitaammin kuin ajaessa.
  4. On myös huolehdittava siitä, että hevoset pääsevät laittamaan päänsä alas vähintään neljän tunnin välein noin kymmeneksi minuutiksi. Näin mahdollisesti muodostunut räkä pääsee valumaan ulos, eikä valu hengitysteihin ja aiheuta myöhemmin ongelmia, kuten kuljetuskuumetta.

Matkan aikana ja perille päästyä hevosia liikutetaan kevyesti jumppaillen, jotta mahdolliset jumit aukeavat. Hevosen ruumiinlämpöä kannattaa seurata vuorokauden ajan kuljetuskuumeen varalta. Noudattamalla näitä toimintatapoja pääsimme myös Sillin ja Dioksen turvallisesti perille. 🙂

meajahepat_mod

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s